Már tanácsadó cége is van Mészáros Lőrincnek

2024. október 14. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Opus-Sat Tanácsadó Zrt. néven új cége lett Mészáros Lőrincnek. A vállalat a felcsúti milliárdoshoz tartozó Csabatáj Zrt.-ből vált ki, megalakulása után azonban a szintén hozzá tartozó Opus Global Nyrt. 75,26 százalékos tulajdonába került – írja a BÉT honlapján megjelent tőzsdei tájékoztatásra hivatkozva az Mfor.hu.

Az Opus-Sat Tanácsadó Zrt. június 28-án alakult meg, de hivatalosan csak október 8-án jegyeztették be. A cégnek elég magas, 117 millió forintos jegyzett tőkéje van, ami arra utal, hogy az alapítóknak komoly terveik vannak vele. A hivatalos dokumentumok szerint főtevékenysége „üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás” lesz.

Az Opus-Sat többségi tulajdonosa az Opus Global, Mészáros Lőrinc ezenkívül a Talentis Agro Zrt.-n keresztül is tulajdonos lesz. Rajta kívül hat békéscsabai vállalkozónak van minimális részesedése a cégben, valószínűleg azért, mert az a Csabatáj Zrt.-ből vált ki.

Az Mfor.hu kiemeli, hogy a Csabatáj az Opus Csoport egyik legfontosabb mezőgazdasági vállalata, amely a Dél-Alföld egyik legfontosabb tojástermelője. Jelenleg 150 ezer saját nevelésű tojótyúkjuk van, amelyek évente 40 millió tojást tojnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!