Csányi Sándor fia visszavásárolta az OTP-vezér egy régebbi érdekeltségét

2024. október 8. – 09:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az Icon Real Estate Managementben szerzett részesedéssel egy korábban Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó ingatlanüzemeltetési cég került vissza a Csányi családhoz – írja az Mfor.hu.

A Gazdasági Versenyhivatal szeptember 27-én engedélyezte, hogy a Cragmont üzletrész-adásvételi szerződéssel többségi tulajdont, és ezzel közvetlen irányítást szerezzen a Westbay tulajdonában lévő Icon Real Estate Management Kft.-ben.

Az üzletben érintett Cragmont Zrt. Csányi Sándor fiának cége, még az Icon Real Estate Management a Westbay Kft.-n keresztül Nagy György érdekeltségébe tartozik, aki Csányi Sándor OTP-vezér régi üzlettársa, és a 100 leggazdagabb magyar listáján a 35. helyen áll 67 milliárd forintos becsült vagyonnal. A most visszavásárolt céget, a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó CD Hungary Zrt. ingatlanüzemeltetési üzletágát 2020 decemberében vásárolta meg az Icon, így került Csányi Sándortól Nagy Györgyhöz a cég.

Az Icon Real Estate Management üzemelteti többek között a MOM Parkot, a Roosvelt Irodaházat, a West End Business Centert és az Aquincum Logisztikai Parkot. Ezeknek az ingatlanok a tulajdonosa az OTP Ingatlanbefektetési Alap. Az OTP ingatlanok üzemeltetését tehát eddig Nagy György cége végezte, mostantól azonban Csányi Attila a többségi tulajdonos ebben a cégben.

Az Icon remekül teljesített az elmúlt években, tavaly megugrották a 6 milliárd forintos forgalmat, amiből 366,7 millió forintos profit született.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!