Több mint 10 ezer cipőt, közel 40 ezer láncfűrészt, baltát, barkácseszközt foglalt le a NAV

2024. október 8. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

A NAV egy összehangolt akcióban több mint 10 ezer férfi és női cipőt, mintegy 40 ezer láncfűrészt, fűnyírót, baltát, kalapácsot és egyéb barkácseszközt foglalt le – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóközleményében.

Az érintett cégek csaltak a fuvarozási adatokkal, és az áruk eredetét, tulajdonjogát sem tudták megfelelően igazolni.

Az eszközöket két helyszínen foglalták le. Az egyik raktárnál egy kamionban háztartási és barkácseszközök voltak. A pénzügyőrök hatósági zárat helyeztek el a kamionon, majd végigkísérték a járművet a lerakodási helyre. Itt szembesültek azzal, hogy az áru készletnek nem volt eKÁER azonosító száma, és a lerakodási hely sem egyezett a fuvarlevélen feltüntetett címmel.

A másik esetben egy helyszíni ellenőrzéskor vált gyanússá egy kamion, amin leginkább férfi, női cipők és papucsok voltak. A szállítmányról egy fuvarokmány készült, de még az sem volt hiteles, mert teljesen más raktárba szállították ki az árut, mint amit feltüntettek rajta.

A távol-keleti árukat beszerző cég képviselője az áru eredetéről, beszerzésének körülményeiről, tulajdonosának kilétéről iratokat, bizonylatokat nem tudott bemutatni.

A több kamionnyi áru egyelőre a hatóság felügyelete alatt marad, és ha nem igazolják 15 napon belül az érintettek a rendelkezési jogukat, akkor a NAV árverésen fogja értékesíteni a termékeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!