Újabb rekordbevételt ért el Mészáros cégcsoportja

2024. szeptember 30. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global 2024 első félévével komoly hat hónapot tudhat maga mögött. A cég árbevétele minimálisan csökkent 300,84 milliárd forintra, panaszra viszont nem volt okuk: az Opus rekordokat döntött több területen, 20,6 milliárd forintos (adózott) nyereséget produkálva. Ez 28 százalékos emelkedést jelent az előző szakaszhoz képest.

A cég féléves jelentése alapján nőtt az üzemi eredmény is, vannak olyan mutatók, ahol duplázni tudott az Opus. Mint a cég Mfornak küldött közleményében mondja Lélfai Koppány vezérigazgató, „komoly erőt mutattunk 2024 első félévében, hiszen a kedvezőtlen külső gazdasági helyzet mellett is rekordokat döntöttünk”. Szerinte a cég kulcsa a szinergiák kihasználása volt.

Mint a lap hozzáteszi, a kedvezőtlen hazai és globális gazdasági környezet ellenére az egész iparban folyamatosan nőni tudott a nyereségtermelés. Az idei első félévben már az élelmiszeripar és az energetikai szegmens is jobb adatokat tudott produkálni.

A rekorddöntögető 2023-as év után jól kezdte a társaság az idei évet is, három hónap után már rekordprofitot ért el Mészáros cégcsoportja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!