Nyáron Csongrád-Csanád, Tolna és Győr-Moson Sopron vármegyékben emelkedtek leginkább a lakásárak

2024. szeptember 25. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Élénk volt nyáron is a lakáspiac, három hónap alatt a legnagyobb mértékben Csongrád-Csanád vármegyében emelkedtek a hirdetési árak (23 százalékkal), de Tolna vármegyében (18 százalékkal) és Győr-Moson-Sopron vármegyében (13 százalékkal) is egyértelmű az áremelkedés – írja a zenga.hu ingatlankereső és -hirdetési portál.

Az ingatlankereső portál adatai szerint a legtöbb eladó ingatlan júliusban volt a portálon, augusztusra visszaesett az értékesíthető lakások és házak száma, de az előző év hasonló időszakához viszonyítva 1,5 százalékkal nőtt az eladó ingatlanok száma.

Az ingatlanpiac élénkülése abból is látszik, hogy januárhoz képest a több mint egyéves hirdetések száma az ötödére esett, míg a friss, 0-3 hónapja feladott hirdetések száma megháromszorozódott, és ebben különösen nagyot nőtt a 0-1 hónapos hirdetések száma.

Májushoz képest hat vármegyében (Hajdú-Bihar, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun) viszont csökkentek az ingatlanok átlagos négyzetméterárai. Heves vármegyében több mint 10 százalékkal, míg Hajdú-Biharban 1 százalékkal. Igaz, utóbbi vármegyében a nagyberuházások miatt egy év alatt 7,5 százalékkal drágultak az ingatlanok, a csökkenéssel nyáron csekély korrekció kezdődött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!