Az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is új parlamenti államtitkárt kap

2024. szeptember 11. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Czepek Gábor lesz az Energiaügyi Minisztérium, Szabados Richárd János pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára lesz, írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a 24.hu.

Czepek Gábor eddig a tárca közigazgatási államtitkára volt, az ő helyére az eddigi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Borsos-Papp Natália kerül. Borsos-Papp helyére Horváth Kristófot nevezték ki. Czepek korábban is töltött már be a kormányban különféle pozíciókat, az igazságügyi tárcánál volt főosztályvezető majd helyettes államtitkár, majd a fejlesztési minisztériumban lett közigazgatási államtitkár, illetve kinevezték a magyar-szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak is, írja a hvg.hu. Kinevezése szeptember 15-től érvényes. 2018-tól ő volt a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd 2021 és 2022 között az MVM Energetika Zrt. elnök-vezérigazgatójaként kapott kinevezést, 2021-től az MVM Zrt. és a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke volt.

Czepek Gábor – Fotó: Energiaügyi Minisztérium
Czepek Gábor – Fotó: Energiaügyi Minisztérium

A Nemzetgazdasági Minisztérium jelenlegi államtitkárának, Fábián Gergelynek szeptember 14-vel szűnik meg a megbízatása, ezzel a dátummal indul majd Szabados Richárd János az új pozícióban. Helyettes államtitkárává Orbán Viktor Hunyadi Lászlót nevezte ki. Szabados Richárd János a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség eddigi ügyvezető igazgatója, aki korábban az Erste Bank Vállalati üzletágának vezetője volt. Most a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztéséért és technológiáért lesz felelős. Pályafutását egy nemzetközi könyvvizsgáló cégnél kezdte, majd több kereskedelmi bank vállalati üzletágában vállalt felsővezetői szerepet. Államtitkári megbízását megelőzően a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) ügyvezető igazgatója volt.

Az MTI Nagy Mártont idézi, aki azt mondta: az újonnan felálló, kkv fejlesztésért és technológiáért felelős államtitkárság feladata lesz mindemellett a kkv-kat érintő kihívások és lehetőségek feltérképezése, az általuk megfogalmazott javaslatok összegyűjtése és a lehetséges fejlődési irányok közös meghatározása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!