Nagy Márton harmadszor találkozott a kínai ipari miniszterrel, most az akkumulátor-újrahasznosítás volt a fő téma

2024. szeptember 6. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi útjának kiemelt fontosságú állomásaként megbeszélést folytatott az Ipari és Információ Technológiai Minisztérium (MIIT) vezetőjével, Csin Csuang-lung miniszterrel – közölte pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Azt is írták, hogy a két miniszter az elmúlt egy évben már harmadszor találkozott, először tavaly nyáron, majd tavaly ősszel a 3. Övezet és Út Fórumon. Mostani, harmadik tárgyalásuk fő témája az akkumulátor-újrahasznosítás volt, ami az NGM szerint engedhetetlen eleme a zöld átállásnak, és Magyarország versenyképessége javításának, írja az MTI.

A két miniszter arról állapodott meg, hogy még idén munkacsoportot állítanak fel „a két ország tudásának megosztása érdekében”. A munkacsoport tagja Magyarországról a témával foglalkozó szövetségek, egyetemek, az ágazatban működő hazai vállalatok mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz, kínai oldalról pedig az MIIT és az általa összeállított Fehér Listán szereplő vállalatok, írták.

Nagy Márton a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint azt mondta, hogy „Magyarország a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre törekszik, és tovább kívánja erősíteni hazánk gazdasági híd szerepét, amelyben Magyarországon kapcsolódik össze a keleti és nyugati tőke, valamint csúcstechnológia”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!