Repülőn csempészték Dubajból Debrecenbe a cigit, 8,5 milliárdos vagyoni hátrányt okoztak

2024. szeptember 3. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magyar, lengyel, ukrán és román-orosz állampolgárokból álló bűnszervezet rendszeresen csempészett cigarettát az Egyesült Arab Emírségekből Magyarországra, a debreceni reptéren keresztül.

Az első szállítmány 2021. január 29-én, a második 2021. február 26-án, a harmadik 2021. március 23-án érkezett Debrecenbe, a fuvarokmányokon pedig valótlanul gépjárműalkatrészeket tüntettek fel.

Harmadszorra a repülőgépről négy lengyel tehergépkocsira pakolták át a szállítmányt, amit aztán a NAV járőrei állítottak meg, vizsgáltak át, ekkor találták meg rajtuk az adózatlan, zárjegy nélküli cigarettákat.

A csempészek a három szállítmánnyal több mint 8,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak. A nyomozók a büntetőeljárásban, vagyonbiztosítás miatt közel 600 millió forint értékben foglalt le luxusautókat, értékes órákat és készpénzt.

A csapatból egyedül a magyar van bűnügyi felügyelet alatt, a lengyel szabadlábon védekezhet, a többiekről pedig nem tudják, hol vannak. Mindegyikük ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt emeltek vádat, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!