Egy csaló kétmilliárd forintot szedett össze befektetőktől, az MNB engedélye nélkül gyűjthette a pénzt

2024. augusztus 26. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Piacfelügyeleti eljárást indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy magánszeméllyel szemben, aki a gyanú szerint legalább kétszáz emberrel kötött megbízási szerződést tőzsdei kereskedésre a jegybank engedélye nélkül – írja az MTI.

Az átvert befektetők az elmúlt öt évben több mint kétmilliárd forintot utaltak át egy magánszemélynek. A számlaforgalmi adatok alapján az átutalt kétmilliárd forintból a magánszemély csaknem 400-400 millió forintot utalt tovább egy magyarországi és egy ciprusi székhelyű befektetési vállalkozásnál vezetett értékpapírszámlájára, ahol állítása szerint devizapárokkal kereskedik.

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján valószínűsíthető, hogy a magánszemély az MNB engedélye nélkül jogosulatlanul gyűjtött pénzt. Ezért a jegybank ügyfélvédelmi okokból a magánszemélynek megtiltotta, hogy bármely pénzügyi felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött munkát végezzen.

Az MNB felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy mindig ellenőrizzék, az adott szolgáltatónak van-e pénzügyi tevékenység végzéséhez szükséges engedélye vagy regisztrációja, és így szerepel-e a jegybank nyilvántartásában. A beszerzett bizonyítékok alapján az MNB feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!