Több ezer magyar gyártmányú Suzukit hívnak vissza

2024. augusztus 23. – 22:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aki 2019 óta óta vett új Suzuki S-Cross vagy Vitara autót, az hamarosan kapni fog egy levelet a Magyar Suzuki Zrt.-től, ha eddig nem kapott. Ebben pedig az szerepel majd, hogy a gyártó visszahívja az autókat, azokban ugyanis hibás a párologtatásszabályozó rendszer.

A Pénzcentrum cikke szerint a tulajdonosoknak küldött levelében a Suzuki azt írja, az aktívszén töltettel rendelkező ún. EVAP-tartályban a használat során légrés keletkezhet, ami csökkenheti az aktívszén tartály hatékonyságát, így üzemanyag párologhat a légkörbe. Ez viszont nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, így ezt minden autóban javítani kell. Az ehhez szükséges alkatrészek beszerzésén már dolgozik a Suzuki.

Az Európai Bizottság adatbázisa szerint a visszahívás a 2019. szeptember 5. és 2024. május 9. között gyártott SX4/S-Cross modellekre és a 2019. szeptember 3. és 2024. május 24. között gyártott Vitarákra vonatkozik. A Pénzcentrum szerint egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány autó érintett a visszahívásban, de akár több tízezer kocsiról is szó lehet, mert ez a két modell az elmúlt években vezette az eladási statisztikákat Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!