Egy kínai autógyártó állítja, hogy jobb akkumulátort fejlesztett ki, mint bárki más

2024. augusztus 14. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Zeekr kínai autógyártó azt állítja, hogy új elektromos járműveinek akkumulátorai gyorsabban töltődnek, mint bármelyik riválisának aksijai, beleértve az iparágvezető Tesláét is – írja a BBC.

Fotó: Cfoto / Costfoto/NurPhoto
Fotó: Cfoto / Costfoto/NurPhoto

A cég szerint a továbbfejlesztett akkumulátorok tíz és fél perc alatt 10 százalékról 80 százalékos töltöttségi szintre tölthetők ultragyors töltőállomásai segítségével.

A Zeekr 2025 007-es szedánja jövő héttől lesz kapható a piacon, a cégnek egyébként ez lesz az első járműve, amelyben már az új akkumulátor van.

A vállalat szerint az akkumulátor még hideg időben is jól teljesít, akár -10 Celsius-fokos hőmérsékleten is kevesebb mint fél óra alatt töltődik fel kapacitásának 10 százalékáról 80 százalékra.

A BBC News megkereste a Teslát, de a cég egyelőre nem reagált a Zeekr bejelentésére.

A Zeekr a kínai Geely autógyártó óriásvállalat tulajdonában van, amely a brit Lotus és a svéd Volvo luxus sportautó márkát is birtokolja.

A Zeekr részvényeivel májusban kezdték meg a kereskedést a New York-i tőzsdén, mindössze néhány nappal azelőtt, hogy a Biden-kormányzat bejelentette a kínai gyártmányú elektronikai termékekre kivetett jelentős vámok emelését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!