Nem bünteti meg a GVH Kasza Tibor cégét, a Manker Beauty kompenzálja a vásárlóit

2024. augusztus 5. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem bünteti meg Kasza Tibor cégét, a Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t – ez lett az eredménye annak a vizsgálatnak, amit a GVH indított két éve a Challenge étrend-kiegészítőket forgalmazó céggel szemben.

A versenyhivatal két ok miatt tekintett el a bírságtól. Egyrészt a cég „jelentős mértékben” együttműködött, elismerte a jogsértést, és lemondott a jogorvoslatról. A GVH közleménye szerint a Manker Beauty már nem sokkal a vizsgálat kezdete után megváltoztatta korábbi kommunikációját. Másrészt a cég vállalta a fogyasztók kompenzálását, ennek értelmében: a Manker Beauty minden vásárlónak ezer forintot fizet, aki az érintett termékeket 2021. július 15. és 2022. augusztus 5. között vásárolta meg, és a cégtől kapott emailre visszajelez, hogy a kifizetést milyen bankszámlára kéri.

A GVH 2022 júniusában azért indított vizsgálatot a céggel szemben, mert felmerült, hogy tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert”. A hivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallták a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!