Nem bírják az automaták a sok visszavitt palackot, a MOHU szerint túl nagy sebességgel váltják őket vissza az emberek

2024. július 28. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapja már csak betétdíjas műanyagpalackokat és aluminimum-dobozokat lehet forgalomba hozni Magyarországon, a visszaváltó-automaták pedig elvileg több mint fél éve állnak, mégsem működik zökkenőmentesen a visszaváltási rendszer – írja az rtl.hu.

Az automatákkal többféle probléma is elő szokott fordulni, például:

  • nem tudják beolvasni az aludobozok vonalkódját;
  • megtelnek;
  • vagy meghibásodnak, és csak lassan javítják ki őket.

Vannak olyan helyek is, ahol az automatát csak úgy lehet megközelíteni, hogy a vásárló végigmegy egy bolton, amit egy üveg visszaváltásáért értelemszerűen nem mindenki akar megtenni.

Az automatákat a MOHU helyezi ki és kiadja a boltoknak azok üzemeltetést. Amikor probléma lép fel (például az automata megtelik vagy elromlik), akkor a boltok jeleznek a MOHU-nak, de ők nem mindig tudnak időben reagálni. A kereskedők viszont nem tudnak mást csinálni, minthogy újra és újra megkérik őket.

Ozoli Gábor, a MOHU szóvivője az RTL-nek erről azt nyilatkozta: „A sebesség, amilyen sebességgel váltják vissza az emberek, ami nagyon jó, az egy kicsivel gyorsabb annál, mint amire számítottunk. Tehát ezt kezelni kell, és az a lényeg, hogy ez a több millió, két és fél millió palack, ennek a hulladéka most már megfelelő helyre fog kerülni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!