„Soha ne add el a bitcoinodat!” – kriptobarát ígéretek sokaságával halmozta el Trump a bitcointulajdonosokat

2024. július 28. – 08:23

„Soha ne add el a bitcoinodat!” – kriptobarát ígéretek sokaságával halmozta el Trump a bitcointulajdonosokat
Trump a Bitcoin Konferencián – Fotó: Jon Cherry/Getty Images/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„A kormányunk túl sokáig megsértette azt a kardinális szabályt, amelyet minden bitcoinos kívülről tud: Soha ne add el a bitcoinodat” – mondta Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt a Nashville-ben tartott Bitcoin Konferencia nyitóbeszédében. Ez az év legnagyobb bitcoinos eseménye.

A CNBC beszámolója szerint Trump a beszédében azt ígérte az őt hallgató kriptós figuráknak, hogy ha elnökké választják, az amerikai szövetségi kormány soha nem fogja eladni a bitcointartalékát. Sok bitcoin-rajongó várakozásával ellentétben azt nem ígérte meg, hogy pénzügyi tartalékot képeznek bitcoinból.

A kriptók és a bitcoin szabályozása egyre fontosabb politikai téma az Egyesült Államokban, több millió kriptótulajdonos szeretné, ha a kormányzat az ő befektetéseiknek kedvező döntéseket hozna. Ők az utóbbi időben a republikánus párthoz kerültek közelebb, a szavazataikért küzdő republikánus politikusok pedig mostanában egyre inkább nekik kedvező ígéreteket hangoztatnak.

Így tesz Donald Trump is, aki 2016 és 2020 között elnökként még a bitcoin heves kritikusa volt, egy 2019-es interjúban pedig azt mondta: a kriptók nem pénzek, értékük pedig a „levegőn alapul”.

Most viszont már egész más hangot ütött meg, a nashville-i rendezvényen azt mondta: „Ma délután ismertetem a tervemet annak biztosítására, hogy az Egyesült Államok a bolygó kriptoközpontja és a világ bitcoin-szuperhatalma legyen, és ezt meg is fogjuk valósítani. (…) A Biden-Harris-kormányzat elnyomása a kriptovalutával és a bitcoinnal szemben helytelen, és nagyon rosszat tesz az országunknak. Hadd mondjam el, ha ők nyerik ezt a választást, nektek mind annyi lesz. Gonoszak lesznek. Kegyetlenek lesznek. Olyan dolgokat tesznek majd, amiket el sem hinnétek.”

Trump ezután egy sor kriptobarát ígéretet sorolt fel az éljenző bitcoin-szurkolók tömegének, és megígérte, hogy leállítja Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök „kripto-ellenes keresztes hadjáratát”. Az ígéretek között szerepelt egy olyan, hogy elnökként létrehozna egy „bitcoin- és kriptoügyi elnöki tanácsadó testületet”.

A Bitcoin Konferenciát szervező David Bailey, a bitcoint üzemeltető BTC vezérigazgatója 100 millió dollárt és 5 millió szavazót ígért Trumpnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!