Távozik a Wizz Air elnöke

2024. július 3. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Távozott a Wizz Airtől a légitársaság elnöke, Robert Carey – írja a Bloomberg.

Carey 2021 júniusától volt a magyar fapados légitársaság elnöke, korábban a Delta Air Lines Inc. légitársaságnál, az EasyJet Plc-nél és az America West Airlinesnál dolgozott. A Wizz Air közleménye szerint azért távozik, hogy más érdekeltségekkel foglalkozzon. A következő három hónapban Váradi József vezérigazgató látja majd el a kereskedelmi vezetői feladatokat.

Carey távozása után három vezető is feljebb léphetett a ranglétrán a vállalatnál: Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgató kereskedelmi és üzemeltetési vezető lesz, Diarmuid O'Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója a Wizz Air máltai üzemeltetési vezérigazgatója lesz. A Wizz Air Maltánál O'Conghaile szerepét Mauro Peneda, az üzemeltetési ellenőrzés vezetője veszi át.

A vezetőváltások pont akkor történnek a társaságnál, amikor a légitársaságok az év legforgalmasabb időszakára készülnek – ráadásul nem is zökkenőmentesen. Az európai légi forgalmi irányítási problémák máris fennakadásokat okoztak, az elmúlt hetekben a Wizz Air és a Ryanair is jelentős késésekkel és járatkimaradásokkal küzdött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!