Milliárdos árbevételű magyar céget vett a GLS

2024. július 2. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

Felvásárolja a GLS logisztikai szolgáltató a magyar iLogistic nevű céget – utóbbi egy e-kereskedelemre szakosodott fulfillment cég, a felvásárlással a GLS célja az, hogy mostantól fulfillment szolgáltatást is tudjon nyújtani Magyarországon, illetve akár az országhatáron kívül is. A fulfillment lényege az, hogy egy logisztikai vállalat átveszi a webáruház tulajdonosától vagy üzemeltetőjétől a teljes logisztikai folyamatot, azaz kiszervezik neki az értékesített termékek raktározását, csomagolását, szállítását, számlázását és a visszáru kezelését is.

Az iLogistic már a felvásárlás előtt is partnere volt a GLS-nek. A logisztikai szolgáltató arra törekszik, hogy sokoldalúbb szolgáltatóvá váljon, miközben megőrzi pozícióját a csomaglogisztikai piacon, ebbe a stratégiába illeszkedik a mostani felvásárlás is.

Az iLogistic Logisztikai és Szolgáltató Kft.-t 2006-ban alapították, jelenleg 103 főt foglalkoztat. Az elmúlt években nagy ugrásokban nőtt a cég árbevétele: 2020-ban 520 millió forintos árbevétele volt, tavaly viszont már 2,5 milliárddal zárták az évet, mellette rendre 100 millió forint körüli nyereséget produkáltak az elmúlt három évben. Azt, hogy mekkora lehetett a vételár, a GLS közleménye nem írja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!