Kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet meg a kormány szeptemberben

2024. július 2. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja a kisvállalkozások működési környezetét, és szeptember végéig versenyképességet segítő akciótervet hirdet meg számukra – mondta az Európai vállalkozásfejlesztési díj budapesti átadó ünnepségén Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, írja az MTI.

Az akcióterv kiterjed majd többek között a vállalkozói hitelek kérdéskörére, a befektetések támogatására, a finanszírozási költségek csökkentésére vagy a vállalkozások digitális jelenlétére. A tárcavezető szerint az akcióterv hatására a mikro-, kis- és közepes vállalkozások nagyobb mértékben járulhatnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, és biztosabbá válhat a működésük.

A miniszter hozzátette, hogy a versenyképesség helyreállítását a magyar EU-elnökség is az egyik legfontosabb feladatának tekinti. Az uniós versenyképességi csomaghoz tartozik a kisvállalkozás fogalmának átalakítása is, mert a mostani meghatározás elavult létszám-, árbevétel és mérlegfőösszeg-korlátokon alapul, fontos változásokat hagy figyelmen kívül – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!