Így változik a Balaton környéki élelmiszerboltok nyitvatartása a nyáron

2024. június 20. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

Változnak a Balaton menti élelmiszerboltok: a Lidl, Penny, Aldi, Tesco és Spar nyitvatartása a nyáron – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum cikke. A tó környékén sok üzlet például 22 órakor zár, reggel pedig általában 6-fél 7 magasságában nyitnak ki. A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy az egyes áruházláncoknak hogyan változik a nyitvatartási ideje a nyár beköszöntével. A gyűjtés alapján a következők tudhatók:

Lidl

A Lidl nyolc balatoni üzlete meghosszabbított nyitvatartási idővel várja a vásárlókat. A boltok hétfőtől szombatig 6.30-kor, egyes helyeken 7-kor nyitnak, és este 9-kor, illetve 10-kor zárnak. A hét utolsó napján egységesen reggel 7 és este 8 között lesznek nyitva.

Lidl üzletek: Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely – Tapolcai út 45/a és Sopron u. 43. –, Siófok, Sümeg, Tapolca

Penny

Penny üzleteinek nyitvatartása is módosul. A vállalat a Pénzcentrumnak azt írta, hogy minden Balaton menti boltjuk a hétköznapokon, illetve szombaton legkésőbb 9-kor bezárja a kapukat. Vasárnap három üzletük (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás.

Penny boltok: Tapolca, Balatonlelle, Celldömölk, Gárdony, Balatonalmádi, Kisbér, Balatonfüred, Székesfehérvár, Ács, Bük, Keszthely, Siófok

Aldi

Az Aldi esetében a változás 10 Balaton környéki üzletet érint. Általánosságban az mondható, hogy az Aldi üzletei hétfőtől-szombatig reggel 7 és este 10 között lesznek nyitva (Keszthelyen és Tapolcán csak fél 10-ig), vasárnap azonban csak este 8-ig lehet majd az Aldikban vásárolni.

Aldik: Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi, Balatonfenyves.

Tesco

A boltok listáján a Tesco a következő. A szezon alatt az üzletekben reggel 6 és este 10, illetve 11 között lehet vásárolni. Vasárnap két helyen, Keszthelyen és Balatonföldváron nyitnak egy órával később, reggel 7-kor a Tesco üzletek.

A Tesco a Pénzcentrumnak azt nyilatkozta, hogy a Balaton partján is élhetnek a vásárlók az aznapi kiszállítás lehetőségével és az áruházi átvétellel is, valamint felhívták a figyelmet arra is, hogy a Veszprémben, Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen működik az ún. on demand rendelés, ahol partnerük a Foodora és a Wolt.

Tesco áruház: Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred, Veszprém, Siófok, Ajka, Tapolca, Siófok, Balatonföldvár

Spar

Utolsóként pedig lássuk a Sparokat, az élelmiszerláncnak összesen 23 boltja van a magyar tengernél – a legtöbb Siófokon, ahol öt Spar üzlet is megtalálható. A boltok általában 06:00 és 06:30 között nyitnak, és általában 20:00-21:00-ig vannak nyitva, ám vannak kivételek. Siófokon például van olyan üzlet, ami 22:00-ig nyitva van. Sőt, a benzinkutaknál található express üzletek éjjel-nappal üzemelnek.

A szupermarketlánc közölte, hogy a balatoni szezonra való tekintettel Vonyarcvashegyre, Cserszegtomajra és Gyenesdiásra is szállítanak online rendeléseket, és június 5-től Hévízen is elérhető a házhozszállítási szolgáltatás. De hosszabbított áruházi átvétel lesz Keszthelyen és Veszprémben is június 17-től.

Spar: Siófok, Zamárdi, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely, Balatongyörök, Balatonfüred.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!