240 milliárdos sztrádaépítésre jelentkezett be Szíjj László Romániában

2024. június 17. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 240 milliárdos romániai sztrádaépítéssel próbálkozik Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László, írja a 24.hu. A Nagyvárad és Nagyszalonta közötti, 33,7 kilométeres szakasz kivitelezésére hét konzorciumi cég jelentkezett. Az érdeklődés a megrendelő két önkormányzatot is meglepte, pedig nagy beruházásról van szó: az értéke mintegy 600 millió euró áfával, azaz közel 240 milliárd forint. Az összegből 32 kisebb híd és felüljáró épül, valamint egy 5,3 kilométeres leágazás Nagyszalontánál.

A hét ajánlattevő közül két román, három török, egy ukrán-román és egy magyar-román konzorcium is található. A magyar vonal a Duna Group Europa Kft., a Duna NRG, a Duna Constructii RO SRL, a He-Do Útépítő Kft. és az ING Service SRL konzorciuma, melyben a cégek többsége Mészáros Lőrinc üzlettársa, a luxusjachtjairól elhíresült Szíjj László Duna Aszfalt köré épült csoportjába tartozik.

A hét pályázóból bármelyik is nyeri el az uniós forrásokból finanszírozott beruházást, annak 24 hónap alatt át kell adnia az első szakaszt. A 120 kilométeres gyorsforgalmi útnak lesz egy nagyjából 10 kilométeres leágazása Békéscsaba irányába is, így a békési vármegyeszékhelyről könnyen rá lehet majd kapcsolódni az erdélyi-romániai autópályákra Nagyvárad vagy Arad irányában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!