A Henkel bezárja a két magyarországi gyára közül az egyiket

2024. június 12. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Henkel német vegyipari óriáscég bejelentette, hogy bezárja a Békés megyei Körösladányban működő magyarországi gyárát. Ebben az üzemben folyékony mosószereket gyártottak, aminek a termelését leállítják, és 2024 végére végleg bezárják a gyárat. A cég közleménye szerint a hazai tevékenységükben ezentúl a környei üzemre koncentrálnak, ahol egyébként ragasztókat gyártanak.

Azt is írják, hogy „A Henkel tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a körösladányi gyár bezárása. Célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa az érintett munkavállalókat ebben a nehéz átmeneti időszakban. A következő hetekben a vállalat szorosan együtt fog működni a munkavállalók képviselőivel, valamint az érintett hatóságokkal, hogy a lehető legjobban szervezett átmenetet biztosítsa.”

Hogy hány ember, és pontosan mikortól veszíti el a munkáját a gyárbezárás miatt, egyelőre nem tudni. Az Opten cégadatbázisa szerint a Henkel Magyarország Operations Kft-nek 586 munkavállalója van, de elképzelhető, hogy a gyáraiban munkaerő-kölcsönzéses rendszerben is dolgoztak más cégek alkalmazottai. A cég a 2023-as évet 32 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 149 milliós adózott eredménnyel zárta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!