Csődöt jelentett Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője, magyarok is érintettek

2024. június 3. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Fizetésképtelenséget jelentett hétfőn Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője, az FTI Group. A csődhöz a foglalások csökkenése mellett az vezetett, hogy a cég több partnere továbbra is ragaszkodott az előlegfizetéshez, de ezt az FTI már nem tudta biztosítani, írja a Reuters. A csoport külön honlapot is nyitott az ügyfelek számára.

Már a keddi utazások sem indulnak el, vagy csak részben tudják azokat megvalósítani, ez a Turizmus.com szerint

magyar utasok foglalásait is érinti, főleg török és görög célpontok esetében.

A csődkérelem egyelőre közvetlenül az FTI Touristik márkát érinti, később azonban a csoport más márkái is benyújthatják a kérelmet. A lap szerint a mintegy 11 ezer alkalmazottat foglalkoztató konszern a koronavírus-járvány alatt került szorult helyzetbe, és az állami támogatás ellenére sem talált igazán magára. Így idén áprilisban hiába állapodtak meg egy amerikai pénzügyi befektető vezette konzorciummal, akik egy euróért átvették volna a céget egy friss tőkeinjekció mellett, a foglalások száma nem nőtt, így a cég végül likviditási problémákba bukott bele.

Tízmilliós fedezethiány keletkezett, a német szövetségi kormány elutasította a vállalat további támogatását. A cégnél most azon dolgoznak, hogy a már megkezdett utak minél inkább az eredeti tervek szerint legyenek lebonyolítva.

Jelenleg mintegy 65 ezer ügyfél utazása lehet folyamatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!