Natúrboltokkal szemben indított eljárást a GVH

2024. május 23. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben, mert azt gyanítják, hogy a vállalkozások több, a weboldalaikon reklámozott termékkategória esetében is megtévesztik a fogyasztókat az egészségre, betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására vonatkozó állításokkal.

A Gazdasági Versenyhivatal megfigyelése szerint a vállalkozások 2022. január 1-től étrend-kiegészítőket, élelmiszereket, kozmetikai termékeket, valamint orvostechnikai eszközöket olyan egészségre vonatkozó állításokkal népszerűsítették, amelyek megalapozottságát valószínűsíthetően nem tudják igazolni, továbbá tiltott vagy valótlan gyógyhatás állításokat alkalmaztak.

Emellett úgy látták, hogy a vállalkozások kereskedelmi gyakorlata az állítások közzétételével 2022. január 1-től kezdődően valószínűsíthetően nem felelt meg a szakmai gondosság követelményének.

Az eljárás nem egyenérték a jogsértés tényével, ehhez a versenyhivatalnak le kell folytatnia az eljárást, amire első körben három hónapot szánnak, és adott esetben ezt hosszabbítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!