Csak a magyar kormány meg ne tudja: rekordnyereséget ért el a Ryanair

2024. május 20. – 20:26

Csak a magyar kormány meg ne tudja: rekordnyereséget ért el a Ryanair
Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója – Fotó: NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Ryanair 1,9 milliárd eurós (740 milliárd forint) éves rekordnyereségről számolt be, és közölte, hogy a nyári viteldíjai még a korábban vártnál is alacsonyabbak lesznek, írja a Guardian.

A cég első negyedéves adózott nyeresége több mint egyharmadával nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami főként annak köszönhető, hogy az utasok száma is nőtt 9 százalékkal. A 184 milliós utasszám 23 százalékkal haladja meg a világjárvány előtti csúcsot.

A vállalat közölte, hogy a folyó pénzügyi évben akár 200 millió utast is szállíthat, és emlékeztetett, hogy elmúlt időszakban a tervezettnél alacsonyabb árakat tudott alkalmazni. Eredetileg úgy kalkuláltak, hogy az áraik a tavaly nyáriakhoz képest változatlanok vagy kissé magasabbak lesznek, de végül alacsonyabb viteldíjakkal próbáltak több utast bevonzani.

A Ryanair egyre növekvő utasforgalma következtében már a világ második legnagyobb légitársasága lett a piaci értéke alapján, ugyanakkor a cég egyben az EU egyik legnagyobb környezetszennyezője is.

A légitársaság azt állítja, hogy az új repülőgépek beszerzése segít az üzemanyag-hatékonyság javításában. Viszont a légi közlekedés teljes kibocsátása várhatóan emelkedni fog az utasok számának növekedésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!