Csődöt jelentett az Esprit európai üzletága

2024. május 16. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Önigazgatási eljárás keretében fizetésképtelenséget nyújtott be szerdán az Esprit Europe GmbH és a divatcsoport további hat német vállalata. A Reuters azt írja, a hongkongi tőzsdén jegyzett cég célja a főként Németországból irányított európai üzletág átszervezése. Négy éven belül ez a második fizetésképtelenségi eljárás az Espritnél, a koronavírus-járvány idején az alkalmazottak egyharmadát elbocsátották, és száz üzletet bezártak. A cég márciusban Belgiumban és Svájcban is csődöt jelentett.

A csoport közölte, hogy az üzleti tevékenység egyelőre folytatódik. Azt is bejelentették, hogy egy pénzügyi befektető érdeklődést mutat a cég eszközei iránt, az európai márkajogok megszerzéséről szóló tárgyalások már előrehaladott stádiumban vannak.

A Düsseldorf melletti vállalatcsoport évek óta nehézségekkel küzd: a 2020-as fizetésképtelenségi eljárás, majd az ezt követő költségcsökkentő intézkedések sem voltak elegendőek, és nem segítettek a helyzetén a csökkenő eladások, a folyamatos átszervezések és vezetőváltások sem. A Portfolio.hu német lapok alapján azt írja, az eddigi ügyvezető igazgató, Man Ji Jip is távozik a cégtől, az irányítást Christian Gerloff és Christian Stoffler fizetésképtelenségre specializálódott jogászok által vezetett csapat veszi át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!