Napi egymillió forintos internetes átutalási limitet vezetett be az OTP, ez jön a többi banknál is

2024. május 10. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán üzenetben értesítette bankszámlás ügyfeleit az OTP arról, hogy 1 millió forintos napi átutalási limitet állított be a bank az internetes felületein az online bankolás biztonsága érdekében. Az OTP azzal indokolta a döntést, hogy az elszaporodó internetes és telefonos csalások jelentős részét ezzel ki lehet védeni.

A Bank360 elemzése szerint a napi átutalási limit azt jelenti, hogy az OTP-nél bankszámlát vezető ügyfelek az internet- és mobilbankból más pénzintézetnél vezetett bankszámlára csak akkor utalhatnak ennél több pénzt, ha előbb ezt a limitet módosítják. Tehát ez nem akadályozza meg, hogy egy napon belül egymillió forintnál nagyobb összeget utaljon át valaki a számlájáról, csak egy plusz biztonsági lépéshez köti azt – magyarázták a Bank360.hu szakértői. A bankkártyás készpénzfelvételi limithez hasonlóan az átutalási limitet is minden tranzakció előtt lehet módosítani.

Szeptembertől ezt a biztonsági lépést a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásai alapján a többi banknak is be kell állítania az internetbankban, a mobilbankban és a bankkártyáknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!