Vagyonkezelő alapítványt csinált magának Mészáros Lőrinc

2024. május 8. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

Megszületett Mészáros Lőrinc saját vagyonkezelő alapítványa, az Eternitas Vagyonkezelő Alapítvány – írja az Mfor.hu a bírósági nyilvántartás alapján. A civil szervezetben az egyedüli kurátor maga Mészáros Lőrinc.

Az alapítványt idén április 4-én alapították és május 2-án jegyezték be, a címe pedig a Mészáros-birodalom egyik központja, a Váci utca 38.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora vagyont, hány céget mentett be a vagyonkezelő alapítvány bástyái mögé a milliárdos. A törvényi előírás szerint a vagyonkezelő alapítvány minimális induló tőkéje 600 millió forint, amelyet pénzben vagy egyéb vagyoni eszközben kell az alapítvány rendelkezésére bocsátani. A vagyont ezután a vagyonkezelő alapítvány kuratóriuma vagy vagyonellenőre irányítja.

Az alapítvány céljai között a bírósági nyilvántartásban az szerepel, hogy: „Célja az alapító okiratban meghatározott kedvezményezett anyagi jólétének, vagyoni biztonságának a hosszú távú biztosítása, a vagyon egységének megőrzése, a vagyon folyamatos gyarapítása és az erre alapozott megfelelő színvonalú életvitel biztosítása”.

Az Mfor.hu szerint ez az automatikus szöveg (amelyet már több vagyonkezelő alapítvány céljai között is lehetett olvasni) akkor szokott megjelenni, ha valóban nincs más célja az alapítványnak, mint a vagyon megőrzése és gyarapítása.

A lap szerint nem meglepetés, hogy Mészáros Lőrinc, akinek becsült vagyona 600 milliárd forint körül van, létrehozta a saját vagyonkezelő alapítványát. Korábban Csányi Sándor és Hernádi Zsolt is megcsinálta a maga alapítványát, de a NER kevésbé ismert arcai is hasonló civil szervezetekbe tették át a vagyonuk egy részét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!