Megpörgette az élelmiszer-eladás a kisboltok forgalmát

2024. május 7. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

4,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, márciusban pedig 3,6 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, derült ki a KSH jelentéséből. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom 5,7% százalékkal nőtt a forgalom, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletekben 4,8%-kal.

3,9 százalékkal nőtt a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletek eladásainak volumene, 2,3 százalékkal az iparcikk, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben 1,5%-kal. A textil-, ruházati és cipőüzletekben 1,9, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 4,4, a használtcikk-üzletekben 5,9%-kal csökkentek az eladások.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 4,2%-kal nőtt, és 3,3 százalékkal emelkedett az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium MTI-ben kiadott közleménye szerint az adatok azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi forgalom túljutott mélypontján. Nagy Márton minisztériuma közölte azt, hogy a gazdasági növekedés idén fokozatosan újraindul, jövőre pedig magasabb fokozatba kapcsol, így a kormány várakozásai szerint idén 2,5%-kal, jövőre pedig 4,1%-kal nőhet a GDP.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!