G7: Egyeseknek már Székesfehérvárról elindulva is megéri Szlovákiában vásárolni

2024. május 5. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi néhány hónapban megugrott a Szlovákiába bevásárolni átjárók száma, egyre messzebbről is nekiindulnak a magyarok vásárolni – derül ki a G7 riportjából.

A határhoz közel fekvő városokból persze eddig is sokan mentek át vásárolni. De a lapnak nyilatkozó Hovanyecz István szerint az utóbbi időben nőtt azoknak a száma, akik rendszeres vásárlók lettek. Hovanyecz maga is régóta jár át havi kétszer vásárolni, és a hozzá hasonló ingázóknak alapított is egy Facebook-csoportot. Ő számszerűen is látja a növekedést, ugyanis az általa igazgatott közösség létszáma az utóbbi időben hirtelen 60 ezer felettire dagadt.

A jelek szerint ráadásul most már a határtól akár száz vagy annál is több kilométerre lakók is elkezdtek kijárni vásárolni. A G7 szerint Székesfehérvár vagy akár Dunaújváros térségéből is megcélozzák.

A G7 szerint ha csak a dohánytermékek árát nézzük, meglátjuk, hogy miért éri meg átjárni. Ha akció van Szlovákiában, akkor adott esetben 500-600 forintot is lehet spórolni egyetlen dobozon, vagyis 12-15 doboz árából kijön a 200 kilométeres oda-vissza út teljes üzemanyagköltsége. De hasonló számítások jönnek ki, ha sörrel vagy sajttal számol az ember.

Extrém példa, hogy egyesek országbérlettel ingyen utaznak Komáromig, ahonnan helyi kisbuszjárat jár át a szlovák oldalra. Így még az útiköltségen is lehet spórolni – igaz, mindjárt kevesebb dolgot tud venni az ember, ráadásul azt is cipelni kell.

Az általános vélekedés szerint Szlovákiában a magyar boltokhoz képest nagyobbak a leárazások, és a szlovák üzletek akciós újságai előre elérhetőek, könnyebb tervezni. A beszámolók szerint a szlovák boltokban szinte mindig van magyarul beszélő eladó-segítő, és általában kedvesek az eladók.

Ráadásul a G7 szerint a kijárók közül szinte mindenki esküszik arra, hogy az esetek többségében a szlovák boltban kapható áruk minősége jobb, és ezért adott esetben még többet is hajlandó fizetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!