Az utolsó pillanatban kifarol a Revolut az azonnali kártyás átutalásokra bejelentett alapdíjból

2024. április 26. – 04:43

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem vezet be április 27. szombattól 20 eurocentes, vagyis körülbelül 80 forintos alapdíjat az azonnali kártyás átutalásoknál a Revolut – közölték csütörtökön emailben a felhasználóikkal. Ez azt jelenti, hogy továbbra is érvényben marad a jelenleg is érvényes 0,7 százalékos átutalási díjuk azokra az utalásokra, amelyek európai, nem Revolutnál, hanem más banknál vezetett számlákra vonatkoznak.

Az azonnali kártyás átutalással közvetlenül küldhetsz pénzt a Revolut-számládról egy nem Revolut-ügyfél Visa vagy Mastercard betéti kártyájára 16 számjegyű kártyaszám használatával.

A mostani rendszer szerint az európai fizetési térség (SEPA) országain belül egy 0,7 százalékos díjjal lehet azonnali kártyás átutalásokat végezni. Vagyis ha 1000 eurót akarunk küldeni másnak, a Revolut 7 eurót számol fel átutalási díjként.

A Revolut február 26-án jelentette be, hogy 0,2 eurós minimumdíjat vezetnek be ezekre az utalásokra, vagyis a nagyon kis értékű átutalásoknál is legalább ennyit kellene fizetni. Az új rendszer április 27-én lépett volna érvénybe, két nappal előtte kifaroltak a változásból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!