Lázárék szerint vakvágány a nyolc mellékvonal bezárásáról megjelent hír

2024. április 12. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Fikciónak nevezte Lázár János minisztériuma az Indóház vasúti szaklapban megjelent állításokat, amelyek szerint nyolc vasúti mellékvonalat zárnának be az országban, és a vonatokat a Volán buszaival pótolnák. A lap Baljós árnyak: Kísértet járja be az országot címmel közölt cikke szerint nyolc vonalon is motorvonathiány van, ezért indul utasszámlálás hétfőn. A lap egy birtokába került levél alapján azt írja, hogy a „legmagasabb helyről” érkezett erre utasítás.

„Miniszter Úr világosan kifejezte számunkra, hogy ő örülne, ha a Volán autóbuszaival ki lehetne váltani pár vonalon a vasúti közlekedést. (Módváltás 2.0)”

– olvasható a cikkben.

A lap kérdésére viszont a MÁV azt válaszolta, hogy nincs döntés bezárásról, nem zajlik az előkészítése sem, és egyetlen újabb mellékvonal bezárását sem tervezik.

A cikkel kapcsolatban megkerestük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Lázár János nem adott utasítást vonalbezárásra. „Az építési és közlekedési miniszter ugyanis egyetlen újabb mellékvonal esetében sem döntött módváltásról vagy bezárásról, ilyen feladat előkészítésére nem utasította a vasúttársaságot, így a cikkben említett 8 mellékvonallal kapcsolatban sem kezdődhetett ilyen munka, illetve célzott utasszámlálás. A levél valakinek az írói munkássága részét képezheti: fikció” – írták, majd egy közleményt is kiadtak, Vakvágányra futott a szaklap címmel, ebben is cáfolták az Indóház információit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!