VSquare: A Karmelitából szóltak le a fideszes lapoknak, hogy töröljék a Pécsre tervezett kínai autógyárról szóló cikküket

2024. április 4. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egyenesen a Karmelitából érkezett az utasítás, hogy töröljék a kormányközeli lapok a Great Wall Motors kínai autógyártó pécsi beruházásának bejelentéséről szóló hírt március elején – írja a VSquare hírlevele. A gyárépítésről szóló tárgyalások még tartanak, és a kormány nem akarta, hogy az arról szóló idő előtti híradások befolyásolják annak kimenetelét.

Március 13-án írta meg az Mfor.hu, hogy a kínai Great Wall Motors épít autógyárat a Pécs melletti Bicsérden. Azt, hogy a területen egy nagyobb gyár építését készítik elő, már korábban is lehetett tudni, a beruházó nevét azonban egy „megbízható forrásra” hivatkozva az Mfor.hu közölte elsőként.

A hírt akkor a Fidesz-közeli Pécs Aktuál, a Siklósi hírek és a Téma Baranya is átvette, majd az erről szóló cikket az Mfor.hu és az őket szemléző portálok is viszonylag rövid időn belül, indoklás nélkül törölték – írta meg akkor a Mecseki Müzli hírlevél.

A VSquare most egy kormányzati kapcsolatokkal rendelkező forrása állítja, hogy a Fidesz-közeli portálokhoz a Miniszterelnöki Kabinetirodából, vagyis Rogán Antal hivatalából érkezett az utasítás, hogy töröljék cikkeiket. A hírlevél szerint ugyanis a kormány még mindig tárgyal Great Wall Motorral a beruházásról, és nem akarták, hogy a beruházás bejelentéséről szóló hírek negatívan befolyásolják a kínai befektetők szándékait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!