800 villanyautót lehet majd egyszerre tölteni az ország legnagyobb töltőállomásán

2024. április 3. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták a legnagyobb kapacitású hazai elektromos töltőállomást, ahol a fejlesztések végén egyszerre összesen 800 villanyautót lehet majd feltölteni.

A hatalmas töltőállomást a főváros XI. kerületében található Metrodom River lakópark mélygarázsában alakították ki. Az új lakók a napokban veszik át lakásaikat, az elektromos autóval érkezők már tölthetik is kocsijuk akkumulátorait. A Metrodom közleményében azt írta, hogy az első ütemben 336 autónak építenek töltőpontot.

A munkálatokkal kapcsolatban a vállalat fejlesztési igazgatója azt mondta, hogy a mélygarázsban elhelyezett töltőpontok töltőnként 11 kilowattosak, az épületekben pedig 1800 amper áram (több, mint 400 kilowatt) áll rendelkezésre az autók töltésére. Ez azt jelenti, hogy kényelmesen fel lehet vele tölteni egy mai elektromos autó akkumulátorát. A lakók egymás töltőállomásait nem használhatják csak úgy, mivel a töltést egy elektronikus címkével, úgynevezett RFID-kártyával lehet majd indítani. Ennek segítségével tudják majd mérni a pontos áramfogyasztást is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!