A Fonyódi Ásványvíz felfüggesztette gyártását, de szeretnék újraindítani

2024. március 6. – 21:35

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fonyódi Ásványvíz Kft. február elsejével ideiglenesen felfüggesztette a gyártási tevékenységét. A vállalat vezetése a külső piaci, gazdasági, valamint szabályozói környezet változásai miatt, hosszas mérlegelést követően döntött az átmeneti leállás mellett” – írja a Pénzcentrumnak küldött közleményében a vállalat.

A lap szerdán írt róla, hogy elképzelhető: a cég végleg lehúzza a rolót. A Pénzcentrum szerint az üzem dolgozóinak felmondtak és leállították a gyártást. Cikkük megjelenése után a Fonyódi Ásványvíz közölte, hogy valóban leálltak a gyártással, azonban a tulajdonosok elkötelezettek amellett, hogy az mihamarabb újraindulhasson.

Közleményükben kiemelték, hogy egyéb értesülésekkel szemben a cégnek rendelkezésére áll a folyamatos palackozáshoz szükséges mennyiségű, jó minőségű ásványvíz kitermelésére alkalmas kút és ásványvízkészlet. Az átmeneti leállás mellett „a külső piaci, gazdasági, valamint szabályozói környezet változásai miatt” döntöttek. Ide sorolták, hogy jövő januártól egy uniós szerint a műanyag italcsomagolást forgalmazó vállalatoknak a palackok előállításakor 25 százalékos arányban újrahasznosított alapanyagot kell felhasználniuk. Jelenlegi gépeik nem alkalmasak ilyen mértékű felhasználásra.

„A Fonyódi Ásványvíz Kft. nem szünteti meg az ásványvízmárkát, csak átmenetileg szünetelteti a gyártást, hogy a reorganizációt követően, a gyártósor megújításával piacképesebb formában tudja újraindítani a termelést”

– írták. A gyártást mihamarabb szeretnék újraindítani, ezért el is kezdték a palackozóüzem gyártástechnológiájának megújítását célzó beruházás tervezését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!