Akkulerakatot találtak egy sárbogárdi raktárban, senki sem örül neki

2024. február 23. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

A sárbogárdi egykori ásványvízüzem környékén forgatott az RTL Híradója, méghozzá akkumulátorügyben. Ugyanis a napokban egy helyi férfi a Párbeszédhez fordult amiatt, hogy december óta kamionokkal hordják ide a selejtes és el nem adott akkumulátorokat.

A zöldpárt képeket is közölt később, illetve közzétették a megkapott kormányhivatali engedélyt évi 10 ezer tonna veszélyes és nem veszélyes hulladék kereskedelméről és tárolásáról. Január végén adták ki ezt az engedélyt, a Párbeszéd szerint addig az üzem engedély nélkül működött.

Sükösd Tamás sárbogárdi polgármester szerint ők is későn szereztek tudomást az akkulerakatról, a helyiek pedig elutasítják azt. „Az egyetlen hivatalos aktus a kormányhivatal által kiadott hulladékgazdálkodási engedély, így ezzel szemben fogunk egy közigazgatási pert indítani” – mondta az RTL-nek.

Éltető Andrea tudományos főmunkatárs a KRTK Világgazdasági Intézetből elmondta, egyre nagyobb problémát okoznak majd a selejtes akkumulátorok, volt olyan hazai cég, ahol 30 százalékos selejtráta is akadt. A nemrég bezárt bátonyterenyei feldolgozó évi 20 ezer tonna selejtet hasznosított újra, ennek kiesése miatt kérdéses, ezt a mennyiséget hol dolgozzák fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!