Több mint 3 millió forintnyi borravalót hagyott egy vendég egy kisvárosi kávézóban Chicago közelében, furcsa oka volt rá

2024. február 17. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Benton Harbor egy kilencezer fős kisváros az Egyesült Államokban, a Michigan-tó partján, Chicagótól nem messze. A város központjától nem messze, a vonatsínek mellett áll egy kávézó, amelyet Mason Jar Cafénak hívnak.

A Mason Jar Caféban a pincérek szerint általában 15-25 százalékos borravalót adnak a vendégek. Néha-néha viszont becsúszik egy-egy nagyobb összeg is, jellemzően egy százdolláros, ami ma kábé 36 ezer forintnak felel meg.

Múlt hétfőn aztán egy Mark nevű vendég szokatlan összegű borravalót hagyott a fogyasztása után. Mark számláján az összeg 32 dollár és 43 cent volt (kábé 11 500 forint), amit ő 10 000 dollár borravalóval egészített ki. Ez átszámolva nagyjából 3,6 millió forintnak felel meg.

A számla – Fotó: The Hill
A számla – Fotó: The Hill

Ezt az összeget a pincér nem akarta elhinni, és szólt Marknak, hogy szerinte valami nem stimmel. Ő viszont megerősítette, hogy tényleg 10 ezer dollár borravalót akart adni. Amikor a pincér rákérdezett, hogy miért ad ennyi borravalót, Mark azt mondta, hogy nemrég meghalt egy barátja, és az ő temetésére érkezett Benton Harborba – írja a Hill.

A pénzt a személyzet kilencfelé osztotta, és így mindenki kicsit több mint 1100 dollárt vihetett haza. Ez átszámolva nagyjából négyszázezer forintnak felel meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!