Kismamák szerint csúsznak a nekik járó pénzek, az államkincstár szerint minden rendben van

2024. február 14. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is azt jelezte, hogy csúsznak a kismamáknak járó kifizetések, van, aki november végén szült, de azóta sem kapta meg a szülés után közvetlenül járó csecsemőgondozási díjat (csed) annak ellenére, hogy a munkáltatói oldalról minden rendben van. „November 30-án szültem, volt rendes, bejelentett munkaviszonyom, ehhez képest a mai napig nem kaptam csedet se én, se a kolléganőm, aki két héttel utánam szült. A munkáltatói oldalon mindent leadtak időben” – írta olvasónk.

Információink szerint új felületen kell beadni az igényeket, de ezek nem mindig jutnak célba. Egyik olvasónk szerint nagy a káosz és a csúszás december óta. Kerestük az államkincstárt, hogy megtudjuk, tapasztalnak-e fennakadást, de azt írták, rendszereik megbízhatóan működnek.

A sajtóban megjelentekkel ellentétben a Magyar Államkincstár informatikai rendszerei megbízhatóan működnek, a Kincstár több millió ügyfelének (állampapír, nyugdíj, családtámogatás stb.) nyújt online szolgáltatásokat. Mindenki megkapja a neki járó táppénzt és egyéb juttatásokat, a kérelmek beérkezése és folyamatos feldolgozása a Kormányhivatalokban történik, az ehhez szükséges informatikai rendszer a Kincstár által teljeskörűen biztosított

– válaszolták a kérdéseinkre.

Ha önnél is csúszik a kifizetés, írja meg nekünk az ugyelet@telex.hu címre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!