Tankoljon még csütörtökig, vagy tegye le az autót egy időre!

2024. február 14. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

Megint drágul az üzemanyag február 16-a pénteken – írja a holtankoljak.hu. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal, a dízelé bruttó 10 forinttal emelkedik a kutaknak. Ezt ők várhatóan azonnal továbbadják a vevőknek, így péntektől a következő átlagos literenkénti árakra lehet számítani:

  • 95-ös benzin: 614 forint;
  • gázolaj: 661 forint.

A Portfolio elemzése szerint ezzel a decemberi mélypont óta a benzin ára 56 forinttal (10 százalékkal), a dízel ára 78 forinttal (13,4 százalékkal) nőtt. A decemberi mélypont előtt legutóbb augusztus és október között volt nagyon drága az üzemanyag, akkor a mostani szintnél is többet kellett fizetni. A pénteki drágulással viszont október óta nem látott csúcsra emelkednek az árak.

A jelenlegi drágulást többek között az okozza, hogy múlt héten Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a Hamász tűzszüneti ajánlatát, az Egyesült Államok pedig több katonai csapást is mért a Közel-Keleten. Ezek miatt a közeljövőben valószínűleg nem véget ér, hanem inkább eszkalálódik a konfliktus a régióban.

Az sem segít, hogy az utóbbi napokban gyengült a forint a nagy devizákkal, így a kőolaj elszámolására használt dollárral szemben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!