Elegük van a magyar kereskedőknek a Temuból, felnyomják a versenyhivatalnál

2024. február 12. – 04:38

Másolás

Vágólapra másolva

Jogsértő gyakorlatok miatt versenyjogi bejelentést fog beadni a Temu ellen a Gazdasági Versenyhivatalnak az Ecommerce Hungary, internetes kereskedőket tömörítő érdekvédelmi szervezet – írja a Hvg a videóbejegyzésük alapján. A beadványhoz még keresnek aláírókat.

A videóban a Hvg szerint nem részletezték, hogy milyen jogsértéseket találtak a Temu működésében, de azt ígérték: ezt majd a beadványban megmondják. A Temura egyébként eddig összesen egy darab fogyasztói panasz érkezett a GVH-hoz, de az nem tartozott az ő jogkörükbe.

Az elmúlt hónapokban szinte mindenkivel szembejöttek az interneten a Temu webáruházának hirdetései. Pizzatakaró, fülsapka zuhanyzáshoz, gumipapucs macskáknak, de találhatunk falra ragasztható hátvakarót, borsó alakú övtáskát, tyúkokra való bukósisakot és szemöldökfésűt is – tényleg minden van, amire az ember vágyhat, talán még több is.

Látszólag kínai vállalat lett 2023 egyik nagy nyertese, a semmiből berobbanó webáruház havi 51 millió felhasználójával novemberben lekörözte az eBayt Európában, és úgy tűnik, még messze sem állt meg a növekedés. Még sincs könnyű dolguk: két óriási, szintén kínai konkurense is akad a vállalatnak az igencsak telített online vásárlási piacon, ráadásul tavaly több botrány is övezte a működését.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után arra a Temu azt írta: „A Temu teljes mértékben elkötelezett a törvények és előírások betartása mellett minden olyan országban és régióban, ahol tevékenykedünk.”

A cégről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!