Már csak négy budapesti kerület van, ahol egymillió alatt lehet kapni egy négyzetméter új lakást

2024. február 8. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Országosan minimálisan, 0,1 százalékkal csökkentek, Budapesten viszont viszonylag nagy mértékben, 1,9 százalékkal nőttek az ingatlanárak januárban decemberhez képest – derül ki az ingatlan.com sajtóközleményéből. Tavaly januárhoz képest ez országosan 1,2 százalékos, Budapesten 2,4 százalékos drágulást jelent.

A fővárosban januárban 975 ezer forint volt a használt lakások átlagos négyzetméterára, ami most a 23-ból 9 kerületben haladja meg az egymillió forintot. Tavaly ilyenkor még csak hét kerületben volt egymillió fölött az átlagos négyzetméterára, idénre Óbuda és Ferencváros lépett be a milliós kerületek elit klubjába.

Forrás: ingatlan.com Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

Az új lakásoknál viszont már csak négy kerület van, ahol egymillió alatt van az áltagos négyzetméterár. A XVII. XVIII., XX. és a XXIII. kerületben 914-988 ezer forintos áron hirdetik az új lakásokat. A legnagyobb számú, összesen több mint 1700 eladó új lakást felvonultató XIII., XI. és XIV. kerületben 1,3-1,6 milliós árral számolhatnak a vevőjelöltek.

Az ingatlan.com egy másik rekordot is talált: idén januárban először volt olyan, hogy a vármegyeszékhelyeken meghaladta az egymillió forintot az új lakások négyzetméterára. Ez egyelőre két városban jött össze: Debrecenben és Zalaegerszegen, az előbbiben ez egyértelműen összefüggésben van a városba érkező rengeteg beruházással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!