Kivett 51 milliárdot a központi tartalékból a kormány, a Hungaroringre is jutott belőle 10 milliárd

2024. február 7. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb költségvetési átcsoportosításokról döntött a kormány, a kedd este a Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint kivettek 51 milliárd forintot a központi tartalékból – írja a Hvg.hu.

Ebből a legnagyobb tételek:

  • gazdaságfejlesztési feladatokra, ezen belül a gazdasági ellenálló képesség fejlesztése és ipari alkalmazott technológiák bevezetésére 27 milliárdot,
  • a Hungaroringre 10 milliárdot,
  • egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra 7 milliárdot adtak.

De az átcsoportosítással jut 3,2 milliárd az Igazságügyi Minisztérium és 3,7 milliárd a Pénzügyminisztérium dologi kiadásaira is. A Belügyminisztériumhoz tartozó vízügyi igazgatóságok kapnak beruházásokra 2 milliárdot, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól pedig 2,2 milliárd forintot átadnak az Építési és Közlekedési Minisztériumnak az oda tartozó cégek tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra.

A rezsivédelmi alap „lakossági rezsivédelem” című rovatából 17 milliárdot vettek el a „villamosenergia-termelés mint rendszerbiztonsági szolgáltatás ellentételezésére”, a versenyszektor támogatására szánt rovatból pedig 4,1 milliárdot az „ipari fogyasztók veszélyhelyzeti rezsitámogatásával összefüggő kiadásokra”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!