Stratégiai megállapodást köt a kormány és a Bayer Construct

2024. február 7. – 04:45

Másolás

Vágólapra másolva

Stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar kormány és a Bayer Construct építőipari vállalat, erről jelent meg kormányhatározat a kedd este publikált Magyar Közlönyben. A határozatban ennél több részlet nem szerepel, csak hogy a kormány Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert bízza meg azzal, gondoskodjon a megállapodásról.

A Bayer Construct egyre inkább megkerülhetetlen szereplőnek tűnik az építőiparban. Olyan projektek fűződnek a nevéhez, mint a Puskás Aréna felújítása vagy a Bosnyák térnél épülő Zugló Városközpont projekt. A lakáspiacról indult cég egyre több állami megrendelést és állami segítéséget kap. A zuglói beruházást például nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősítették, ezzel megkerülve sok helyi szabályozást, majd később a projekt nagy részét megvásárolta az állam, mondván, hogy állami cégeknek és intézményeknek épít majd irodát a cég.

A Bayer Construct vezetője, Balázs Attila pedig Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel is üzletelt. A cégvezető a Telexnek nemrég hosszú interjút adott, amiben azt mondta, nem foglalkozik azzal, ha kormányközelinek állítják be. „Sőt, minél többet írnak rólam, annál könnyebb eladni a lakásaimat. Hadd nyomják, a marketing az nekünk jó” – jelentette ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!