Ebédre a sajtburger a favorit, éjszakára alkoholt és óvszert rendeltek a legtöbben a Woltról

2024. január 18. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a sajtburger lett a legtöbbet rendelt étel Magyarországon, mintegy félmilliós darabszámmal – derült ki a Wolt 2023-as évösszegző statisztikájából.

A 60 városban, 4 millió felhasználó számára elérhető applikáció összegzéséből kiderült, hogy míg a legtöbb városban ebédre csakis a sajtburger jöhetett szóba, a debreceniek a tortillát és a gyrost részesítették előnyben. A hamburger mellett a legnépszerűbb éttermi kategóriák a pizza, a tészta, a magyar konyha és a kebab voltak.

A rekorderek

2023-ban is akadtak szélsőséges rendelések:

  • A legnagyobb értékű éttermi rendelés közel félmillió forintra rúgott.
  • A napi rekorder – aki minden bizonnyal a futárok kedvence volt – egy nap 25 rendelést adott le.
  • Az éves rekordot pedig az tartja, aki tavaly 1257 rendelést adott le – ez azt jelenti, hogy átlagosan napi 3,4-szer rendelt a Woltról.

Kenyér, tej, hernyós stresszoldó

A Woltról nem csak éttermi ételeket lehet rendelni, a cég saját kiskereskedelmi online áruháza, a jelenleg hét helyszínen üzemelő Wolt Market is napról-napra népszerűbb. 2023-ban a legtöbb rendelést a Wolt Market Keleti élelmiszerüzlete teljesítette, ahonnan elsősorban tejet, pékárukat, csirkemellfilét, valamint friss gyümölcsöket és zöldségeket rendeltek a felhasználók. Az utóbbi két kategóriában a banán, a kígyóuborka, a paradicsom, a citrom, a vöröshagyma, az újhagyma és sárgarépa bizonyultak a legkelendőbbnek.

A játékkategóriában a hernyós stresszoldók bizonyultak a legnépszerűbbnek, az elektronikai termékkategóriában pedig a telefontöltők.

De rendeltek még sok minden mást is a Woltról: kelendő volt a fürdőbomba és a habfürdő, a macskaalom, a bárányos-rizses kutyakonzerv és a tulipán is.

Budapesten a Wolt Marketen este 9 és 11 között leggyakrabban 2 kilogrammos kiszerelésű jeget és mikroelemet vesznek, az italok közül pedig a sörök népszerűek, borból pedig a száraz rozé fogyott a leginkább.

Éjfél után az alkohol mellett a szexuális segédeszközök, főleg az óvszerek számítanak kelendőnek. A romantika a statisztikákba is beférkőzött: Valentin-napon az átlagos napokra jellemzőnél háromszor több ilyen terméket rendeltek a felhasználók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!