Hétfőtől lehet kérni az 5 millió forintos állami napelem-támogatást

2024. január 14. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Január 15. hétfőn délelőtt 10 órakor indul az új állami napelem-támogatási rendszer előregisztrációja – írja a bank360.hu. A pontos dátum azért fontos, mert a pénzt a regisztrációk beérkezésének sorrendjében kaphatják meg a pályázók, és a program kapacitása véges, 15160 pályázó részesülhet belőle legfeljebb.

Az állami napelem-támogatási rendszer az utóbbi pár évben elég komoly hullámvasútra ültette a napelemet (hivatalos nevén: háztartási méretű kiserőművet) telepítőket, nagyokat változott a támogatás, a napelem termelte áram elszámolása is, és ezzel természetesen maga a napelem, mint befektetés megtérülése. A mostani, új programban legfeljebb 5 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatásra pályázhatnak magánszemélyek, de ezt nem csak magára a napelemes energiatermelő rendszerre lehet fordítani, hanem a megtermelt áramot tároló eszközökre is. A támogatás a befektetésnek legfeljebb a 66%-át fedezheti a kiírás szerint, a maradékot saját zsebből, vagy hitelből kell állni.

Mivel a regisztrációt csak online lehet elindítani a projekt weboldalán, az érdeklődés pedig elég nagy (ami érthető, hiszen több millió forintnyi ingyen pénzt ad az állam), a program zökkenőmentes elindulása informatikai szempontból is komoly kihívásnak tűnik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!