Díjat nyert Brückner Gergely kollégánk banki csalásokról szóló cikke

2024. január 12. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex újságírója, Brückner Gergely nyerte 2023 ősz Felelős Fintech Tartalma díjat, amit a banki csalásokról szóló cikkért kapott.

A zsűri értékelése szerint a banki csalásokról szóló cikk világos és kellemes olvasmány, hasznos tanulságokkal. „Jól érthető, több emberrel konzultált a szerző, alaposan utánajárt és gyakorlati tanácsokat ad. Tanulságos történeten keresztül hívja fel a figyelmet a csalások elkerülésére” – írja a zsűri indoklásában.

A cikkben az átvert áldozatok élményeit közvetítette kollégánk, illetve bemutatta a leggyakoribb elkövetői technikákat, a bankok gyakorlatát, emellett fontos tippeket adott, hogy kerülhetjük a bankszámlánk kiürítését. „Itthon is elszaporodtak az adathalászatra épülő banki lenyúlások, a helyzet annyira súlyos, hogy a kereskedelmi bankok, a Magyar Nemzeti Bank és a rendőrség is lépett. Mindazonáltal a legtöbbet még mindig maguk az ügyfelek tehetik”. A díjazott „Aggasztóan sok a netes banki csalás, de megúszhatjuk az átverést pár egyszerű szabály betartásával” című cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Brückner Gergely a banki csalás témakörével több cikkben, és egy podcastban is foglalkozott:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!