Távmunkában dolgozol? Esélyes, hogy emiatt bukod a fizetésemelést és az előléptetést

2023. december 26. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A távmunkában dolgozók alacsonyabb arányban léptetik elő a munkahelyükön – derül ki a Resume Bulider nevű amerikai cég friss felméréséből, amelyet 1190 fős mintán végeztek. Cserébe viszont boldogabbak irodába bejárós társaiknál – számolt be a Business Insider.

Az eredmények szerint a home office-ból dolgozók 42 százaléka kapott előléptetést 2023-ban, szemben az irodában dolgozók 55 százalékával. A hibrid munkavégzés majdnem teljesen eltüntette a távmunkázók hátrányát a válaszadók között, hozzájuk 54 százalékos előléptetési arány jött ki.

Ami az emeléseket illeti, itt még durvább a helyzet: a távmunkások mindössze 41 százaléka kapott legalább 10 százalékos emelést, míg a teljesen irodában és a hibrid módon dolgozóknál 50 százalék lett az ilyen munkavállalók aránya.

Fordul viszont a kocka, ha azt nézzük, ki hogyan érzi magát. A felmérés eredményei szerint azok a munkavállalók, akik teljes egészében az irodában dolgoztak, több stresszről és boldogtalanságról számoltak be a munkahelyükön. A teljes egészében a munkahelyükről dolgozók 11 százaléka a „rossznak vagy szörnyűnek” minősítette mentális egészségét, szemben a távmunkások 8 százalékával. A teljes munkaidőben az irodában ülők további 43 százaléka mondta, hogy „nagyon stresszes”, szemben a távmunkások 30 százalékával.

A rossz hangulat az állással kapcsolatos érzésekre is kihat: a teljesen irodai alkalmazottak fele azt mondta, hogy jövőre új állást próbál majd keresni, míg a távmunkások alig több mint egyharmada számolt be ilyen szándékról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!