Bővítik a Széchenyi Kártya Programot, elektromos autóra is használható lesz a hitel

2023. december 22. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány a Széchenyi Kártya Program MAX Plusz újabb kibővítéséről döntött. Januártól több olyan intézkedést hirdet meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, ami szerintük a vállalkozások stabilitásának megőrzését szolgálja – derül ki közleményükből.

Döntöttek arról, hogy a Széchenyi Beruházási Hitelen belül a zöld beruházási hitelcéloknál az ügyfél által fizetendő nettó ügyfélkamat szintje a jelenlegi 5 százalékról 1,5 százalékra csökken. A Széchenyi Mikrohitel terméknél a maximálisan felvehetői hitelt duplázzák: 50-ről 100 millió forintra. Az ügyfélcsoport szintű limit ezzel összhangban maximum 200 millió forintra nő, valamint a termék hitelcéljai közé a tisztán elektromos járművek is bekerülnek – maximum nettó 25 millió forint vételár korlát mellett.

A négy intézkedésnek része, hogy a fuvarozói szektor vállalkozásainak a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és Likviditási hitel esetében a maximálisan felvehető hitel megemelkedik: az árbevétel eddigi 25 százalékáról 35 százalékára. Emellett a Széchenyi Beruházási és Agrár Széchenyi Beruházási Hitelek esetében a felvehető hitel maximális összege a jelenlegi 1 milliárd forintról 1,4 milliárd forintra emelkedik.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint 2024 a növekedés helyreállításának éve lesz, ezért van szükség a vállalkozások támogatására is. A kormány célja, hogy a beruházási rátát a GDP-hez mérten 25 százalék fölötti szinten tartsa. A Széchenyi Kártya Program egyébként 2024-ben is a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!