Meghalt Szentkirályi Balázs, a G7 alapító újságírója

2023. december 19. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú betegség után hétfőn meghalt Szentkirályi Balázs újságíró, a G7 gazdasági lap alapítója, vezérigazgatója, korábbi indexes kollégánk.

„Jobb hellyé akarta tenni az országot, meg kicsit a világot is, és a G7-tel is ez volt a célja”

írja a G7 Szentkirályi Balázsról közölt visszaemlékezésében. Mint írják, számára a 2017-ben alapított G7 nem munkahely volt, hanem a harmadik gyermeke, aminek a nevelésébe mindent beleadott. „Nélküle nem is lenne G7, hiszen Kasnyik Márton főszerkesztővel együtt alapítója volt, és betegsége kiderüléséig vezérigazgatójaként dolgozott. Sajnos ennek már több mint két éve.”

Szentkirályi Balázs Fotó: G7
Szentkirályi Balázs Fotó: G7

Szentkirályi Balázs betegsége miatt idén márciusban hosszabb szabadságra ment és távozott a lap vezérigazgatói székéből, írta akkor a Media1. Helyét Neizer Anita újságíró vette át, a G7 társtulajdonosaként azonban közel maradt a szerkesztőséghez.

Kolozsi Ádám a szerkesztőség visszaemlékezésében ezt írja Balázsról:

„Amikor alig másfél hónapja utoljára beszéltünk, ugyanúgy hittél a gyógyulásban, a kezelésekben is persze, de legalább annyira a csodában. Ellentmondás nélkül hittél a hit erejében, amióta megkaptad az első, nyomorult diagnózist. Arról volt szó, felugrom nemsokára, és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk, ahol a betegség csak egy külső körülmény, amit nem titkolni kell, hanem kifacsarni belőle mindent, amit lehet, és amin tudatosan dolgoztál: teljesebb, tudatosabb és jobb embernek lenni. Magánéletben és közügyekben is: Balázs élete legvégéig társadalmi víziókról és víziókban gondolkodott.”

Szentkirályi Balázs nemzetközi kommunikáció-irodalom szakos diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg. Újságírói pályafutását a 2000-es évek első felében a Magyar Televízióban és a Klubrádióban kezdte, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat nyert.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!