Nagy Márton: Nem fogunk szégyenkezni a reptér ára miatt

2023. december 4. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Jól haladunk, ez egy nagyon komoly üzleti tárgyalás. A legnagyobb pénzügyi tranzakció, egy nagyságrenddel nagyobb, mint a Vodafone volt. Három feladat van még: le kell ütni a vételárat, azt, hogy milyen feltételekkel adják át és ki kell egyezni a repülőtér hitelezőivel is. Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst, és nem fogunk szégyenkezni az ár miatt” – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szerinte azért kell megvenni a Budapest Airportot, mert ez egy stratégiai eszköz, ami, ha jól működik, nagyon pozitív eszköz tud lenni. Hozzátette, hogy a repterek nagy része állami tulajdonban van. Megerősítette, hogy a korábbi sajtóhíreknek megfelelően a reptér működését egy tapasztalt társbefektetőre bízzák, de a vétel után a magyar állam többségi tulajdonos lesz.

Az elmúlt hetekben egy csomó mindent eladott a magyar állam, hogy össze tudja szedni a reptér megvásárlásához szükséges pénzt, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!