Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

2023. november 29. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében – írja az MTI.

2019-ben, egy korábbi cégtulajdonos döntésének eredményeként szüntették meg a szolnoki acélszerkezetgyártást, a gyárat bezárták, a munkavállalókat elbocsátották. A társaság anyavállalata végül 2021-ben vásárolta vissza a telephelyet, ahol a transzformátorokhoz szükséges külső acélszerkezeteket gyártják majd a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei transzformátorüzeme részére.

A gyártás újraindításával a Ganz célja az, hogy az acélszerkezet-gyártásban felhalmozott több mint fél évszázados tapasztalatot tovább gyarapítsák, és azt a lehető legversenyképesebb formában vezessék vissza a piacra – közölte az üzem újraindítása alkalmából tartott helyszíni sajtótájékoztatón Gál Gergely ügyvezető szerdán. Ennek érdekében a Ganz tulajdonosai egy több mint másfél milliárd forint (3,8 millió euró) keretösszegű fejlesztési csomagot hagytak jóvá, ami a gyártás hatékonyságának növelését és az épületek energiahatékonyságának javítását célozza. A teljes beruházási program 2024-re valósul meg.

Az első munkavállalók júniusban csatlakoztak, majd több hullámban bővítették a létszámot, jelenleg negyvenöten dolgoznak az üzemben. Az újraindítási terv alapján a szolnoki telephely 2026-ra éri majd el a kibocsátási maximumot, amivel az árbevétele megközelíti a hárommilliárd forintot, a munkavállalói létszám pedig a hatvanat – vázolta az ügyvezető.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tavalyi árbevétele 43 millió euró volt, míg 2023-as árbevétele várhatóan meghaladja a 70 millió eurót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!