Még mindig száz üzlethelyiség áll üresen a pesti Nagykörúton

2023. november 22. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Bizonyos szempontból óriási a mozgás a nagykörúti kiskereskedelemben, az összkép azonban ugyanolyan siralmas maradt – írja a G7 cikkében, amiben összehasonlította a pesti Nagykörút egy évvel ezelőtti állapotát a mostanival.

Tavaly novemberben Budapest belvárosának legforgalmasabb útvonalán, az egykor patinás Nagykörúton az üres vagy kiadó bolt volt a leggyakoribb üzlettípus, nagyjából minden ötödik üzlethelyiség üresen állt. A G7 felmérésében olyan üzleteket vizsgált, amelyeknek bejárata közvetlenül a körútra nyílik, ilyenből 662 volt a Nagykörút pesti szakaszának két oldalán.

A vizsgált 662 üzlethelyiségből egy éve 129 üresen állt. Idén novemberben 11-gyel több üzlet lett, ebből 100 üzlethelyiség áll üresen. Így tavaly az üzletek 19,5 százaléka kongott az ürességtől, egy év alatt ez az arány 14,9 százalékra mérséklődött.

A korábbi 662 üzletből 122-ben volt valamilyen változás.

A körúton majdnem minden ötödik üzlet más, mint egy évvel korábban.

A bankok, a drogériák, a nagy élelmiszerboltok, a gyógyszertárak helyzete gyakorlatilag változatlan, a köztük lévő szakaszokon jellemzően a kisboltosok mennek csődbe és próbálkoznak új üzletek nyitásával.

Egy év alatt 65-ről 79-re nőtt az éttermek száma, és 48-ról 50-re a bárok száma. Több lett a fodrász, a mobiltelefon-szaküzlet, a műszaki bolt és a kávézó is, a pékségek száma azonban 15-ről 11-re csökkent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!